English Polski Deutsch

Třetí ročník zlínského Garden Food Festivalu je za dveřmi. Přinese celou řadu atraktivních novinek

31. 07. 2018

Třetí ročník zlínského Garden Food Festivalu je za dveřmi. Přinese celou řadu atraktivních novinek

Oblíbený festival dobrého jídla a pití pod širým nebem nabídne ve Zlíně již o víkendu 1. a 2. září nepřeberné množství gurmánských lákadel i programových novinek. V premiéře se Garden Food Festival představí v autentickém prostředí Filmových ateliérů na Kudlově, Zdeněk Pohlreich přiveze svůj nový koncept Wheels restaurant, dvoudenním programem provede Markéta Hrubešová, platit se bude elektronicky a nebude chybět třeba ani rožnění pštrosa…

Nově vůně gurmánských specialit prostoupí o prvním zářijovém víkendu areál filmových ateliérů. „Kromě kvalitní gastronomie nabídneme Zlíňákům i hostům z okolí i netradiční prohlídku areálu ateliérů, kde dosud řada z nich nikdy nebyla,“ láká za organizátory Pavel Vysloužil a dodává: „Pro děti chystáme i doprovodný program s filmovou tématikou.“

Po oba víkendové dny bude na Kudlov posílená MHD. “Ze zastávky Náměstí Práce bude kromě linky č. 31. po celý den zajištěná ZDARMA kyvadlová doprava pro návštěvníky festivalu,“ zdůrazňuje Pavel Vysloužil a upozorňuje také, že pro několik stovek motoristů bude na vymezených místech připravené parkování v blízkosti areálu. „Kdo si však chce užít festival se vším všudy, měl by nechat auto raději doma,“ radí Vysloužil.

Návštěvníci během každé z festivalových zastávek vždy netrpělivě očekávají vystoupení slavného televizního šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha na pódiu. Nyní však jeho příznivci mohou pokrmy od něj také vyzkoušet, a to přímo v pojízdné restauraci Wheels restaurant. Jedná se o speciální kamionový návěs, který se během chvilky promění v unikátní restauraci s terasou s kapacitou pro 30 hostů. „Vstupenky na tříchodové menu jsou už teď k mání v předprodeji,“ upřesňuje Pavel Vysloužil.

Zlínský Garden Food Festival přiláká i další kuchařské osobnosti a špičky ve svém oboru. Zlíňáci se tak mohou těšit na netradiční vystoupení Radka Kašpárka, jehož restaurace Field již třetím rokem obhájila michelinskou hvězdu, trojnásobného Zlatého kuchaře Jana Punčocháře prezentaci Pavla Sapíka, šéfkuchaře vyhlášené restaurace Terasa U Zlaté studně nebo vítěze MasterChef 2016 Jiřího Halamky a řadu dalších.

Dvoudenní Garden Food Festival přinese vybrané lahůdky od nejlepších lokálních restaurací i netradiční delikatesy a regionální i zahraniční speciality. Návštěvníci se zde mohou seznámit se zajímavými gastro koncepty, budou mít možnost ochutnat exotické pokrmy, hmyzí delikatesy, lanýže, ústřice, foie gras a další speciality z jater kachen a hus. V nabídce festivalu nebudou chybět farmářské a regionální produkty, destiláty, tuzemská i zahraniční vína či pivo z minipivovarů.

V celém areálu bude opět platit jednotná festivalová měna – grešle. „Letos bude pro návštěvníky ve Zlíně nově připravený elektronický systém. Už jsme si jej vyzkoušeli na předchozích zastávkách v Ostravě, Olomouci a Rožnově a placení je díky němu rychlejší a komfortnější, jak pro vystavovatele, tak pro návštěvníky,“ uzavírá Vysloužil.

Vstupenky na zlínskou zastávku Garden Food Festivalu jsou již nyní v předprodeji v sítích TicketPortal, GoOut a TicketStream.

Více informací na www.gardenfoodfestival.cz.

Novinky