English Polski Deutsch

Zdeněk Pohlreich přiveze Wheels Restaurant i do Zlína

17. 07. 2018

Zdeněk Pohlreich přiveze Wheels Restaurant i do Zlína

Speciální tříchodové menu s vinným doprovodem v exkluzivním prostředí luxusního, patnáctimetrového kamionového návěsu. To je ve zkratce Wheels Restaurant – nový koncept „šéfa“ Zdeňka Pohlreicha, který si odbyl veleúspěšnou premiéru na Garden Food Festivalu v Olomouci a neméně úspěšnou reprízu v Rožnově. O neopakovatelný gastronomický zážitek nepřijdou ani návštěvníci zlínského festivalu. Ovšem pozor, s rozhodnutím dlouho neváhejte, neboť kapacita restaurace „na kolech“ je omezená! A vstupenky se začínají prodávat v pondělí 23. července v síti Ticket Portal.

Wheels je mobilní restaurace, která nezná hranice ani meze klientovi představivosti - nemusí řešit vůbec nic, jen si užít kvalitní gastronomii a atmosféru akce. Vysoce sofistikovaný návěs dopraví sen o dokonalém cateringu pod osobním vedením Zdeňka Pohlreicha na vybrané místo. Ve spolupráci s Almiro Hospitality se návěs během tří hodin promění v plnohodnotnou klimatizovanou restauraci, s útulnou vstupní halou a neotřelým posezením umí pohostit 30 hostů na 75 m2. V případě nutnosti může být během další hodiny restaurace dovybavena i prostornou venkovní terasou. Svým provedením je plnohodnotně srovnatelná s komfortem „kamenných“ restaurací.

Díky dlouholeté spolupráci a přátelským vztahům Zdeňka Pohlreicha s Garden Food Festivalem můžete tři chody a vinný doprovod okusit i ve Zlíně. Připraví je šéfkuchaři Zdeňkových restaurací – Café Imperial, Divinis a NextDoor. Tak co? Přijdete ochutnat degustační menu Wheels Restaurant? Podává se šestkrát denně po oba dny festivalu: v 10.30 – 11.45 – 13.00 – 14.15 – 15.30 a 16.45 hod. Na každý čas se prodává 30 kusů vstupenek.

Pokud si nechcete jedinečný zážitek nechat ujít, vstupenky v hodnotě 499 korun jsou k dispozici od 23. července výhradně v předprodeji na Ticket Portal. V ceně vstupenky je přitom pouze degustace, nikoliv vstupné na festival, to je třeba zaplatit zvlášť. V případě, že některá místa zůstanou neobsazena, mohou si je zájemci objednat přímo na místě a zaplatit festivalovou čipovou kartou (20 grešlí /degustace).

Degustační menu Wheels restaurant

  • Marinované FoieGras s jablečným chutney, perníkovým chlebem a kávovou omáčkou
  • Dušená selečí líčka na kalvádosu s lanýžovou bramborovou kaší a restovanou zeleninou
  • Tortino s makovou zmrzlinou a mátovou omáčkou
Bílé víno: Verdichio dei Castelli di Jesi, Verdee DOCG 2014
Nebo
Červené víno: BarberadelMonferrato DOC 2012

Vstupenky: 499,- Kč v předprodeji ZDE / 20,- grešlí (na místě, v případě volné kapacity)
Vstupenka do Wheels restaurant neplatí jako vstupenka do areálu!

Menu připraví šéfkuchaři tří Zdeňkových restaurací:

Michal Pšenička (Café Imperial)

Šéfkuchař pražského Café Imperial. Skvěle se vyzná v karibské i evropské kuchyni, je to mistr přípravy sushi a specialista na přípravu ryb a mořských živočichů. Zkušenosti a praxi ve světové gastronomii získával v pražském Hotelu Radisson SAS i v podnicích a hotelech na Kajmanských a Britských Panenských ostrovech.

Ondřej Jíňa (NextDoor)

Kuchařskou školu vychodil v Příbrami, potom pracoval v Berouně U tří korun, v pražském hotelu Savoy, U patrona, ve Lvím dvoře či v brasserii Le Patio. Výraznější ostruhy získal u michelinského Pavla Pospíšila v německém Oberbruchu v Gasthof Krone. Pro Zdeňka Pohlreicha pracoval v Divinis, restauraci TriBeCa a nyní je šéfkuchařem jeho bistra Next Door. Mají podobný pohled na vaření, jde jim o chutná poctivá jídla, ani jeden z nich není přítelem experimentů. Jíňa je spoluautorem kuchařky Muži sobě, kam přispěl hlavně recepty, které rád vaří doma. Zdroj: Lidovky.cz

Jan Kratochvíl (Divinis)

Pochází z kuchařské rodiny, vařil v Praze u Radka Šubrta, 3 roky sbíral zkušenosti i v Anglii a chvíli také v Mexiku. Miluje českou i klasickou evropskou kuchyni, je dravý, usměvavý a vaří s láskou k surovinám. Od roku 2005 získával po studiu zkušenosti v restauraci hotelu Renaissance Prague, která byla od 2007 znovuotevřena jako Maze Restaurant Gordona Ramseyho. Od roku 2009 pak nastoupil do pražské restaurace Divinis již jako zástupce (a nástupce) Zdeňka Pohlreicha a je jeho velkou zásluhou, že restaurace získala ocenění Bib Gourmand by Michelin v letech 2010-2017.

Wheels Restaurant

Novinky